Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels

Wil je graag een blikvanger in je keuken? Of droom je van kleurrijke tegeltjes in je badkamer? Of wil je de zuiderse sfeer in je keuken of badkamer? Met onze Marokkaanse tegels maken we je dromen waar.

Wil je graag een kleurrijke spatwand in je keuken? Of droom je al weg bij een badkamer met kleurrijke tegeltjes? Dan hebben wij voor jou de geschikte tegel. Met onze assortiment van Marokkaanse tegels laat jij je keuken en / of badkamer schitteren als nooit tevoren. Maar wat zijn die Marokkaanse tegels nu precies? Hoe worden ze gemaakt? In welke kleuren zijn ze te verkrijgen? Wij leggen het graag voor je uit.

Wat zijn Marokkaanse tegels precies?

Zelliges zijn handgemaakte geglazuurde tegels uit Marokko. Deze tegels worden gemaakt uit klei die voorkomt in de stad Fez. Oorspronkelijk werden ze gebruikt in Arabische badhuizen en gebedshuizen. Maar nu kunnen ze dus ook bij je thuis gebruikt worden. Met deze tegels geef je de ruimte een artisanale, warme en authentieke look. Welke look je ook hebt: landelijk of modern, deze Marokkaanse tegels komen zowel in een landelijke ruimte als in een moderne ruimte goed tot hun recht. Voor moderne badkamers zullen witte, grijze of zelliges in natuurlijke kleuren goed tot hun recht komen. In landelijke badkamers zijn rustieke kleuren een echte aanrader. Wil je liever een badkamer met een retrolook? Ook hiervoor zijn er zelliges. In deze badkamers passen er pastelkleurige Marokkaanse tegels. De tegeltjes bestaan ook in felle kleuren. Dit heeft je de mogelijkheid om met kleuraccenten te werken. Of hou je het liever sober? Dan kan ook. Dan kan je nadien je badkamer afwerken met typisch Marokkaanse accessoires, zoals kleurrijke lantaarns, zuiderse vazen… Zo komt de zuiderse sfeer meteen in je badkamer.

Schoonheid en authenticiteit

Wat de Marokkaanse tegels zo speciaal maakt, is dat ze van bij het begin een geleefd uiterlijk hebben. Dit komt door het handwerk. Schoonheid en authenticiteit staat centraal bij deze tegels. Je kan ze vinden in allerlei kleuren en varianten. In ons assortiment vind je de vierkante basisvorm. Ze zijn 10 cm x 10 cm groot. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende kleuren, zoals geel, groen, blauw… Deze zijn ideaal voor in de keuken en / of de badkamer. Deze tegels hebben levendige kleurnuances en oppervlak. Ze worden op de ouderwetse manier in olijfpit ovens gebakken. Hierdoor krijgen ze dus het levendig karakter. Het is ook normaal dat deze tegels onregelmatigheden en kleurverschillen hebben. Wat het ook zo bijzonder maakt, is dat hierdoor elke tegel uniek is.

Wat wel heel belangrijk is, is dat de zelliges alleen geschikt zijn voor wanden. Je kan het dus wel al spatwand gebruiken in de keuken of die extra touch in de badkamer. Ze worden het best aangebracht op een stevige, dragende muur. De te betegelen muur moet proper, droog en vlak zijn.

Zelliges hebben een glazuurlaag, die wordt aangebracht in semi-transparante of ondoorzichtige tinten aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de tegels heel gemakkelijk zijn in onderhoud. Met onze onderhoudsproducten laat je de Marokkaanse tegels opnieuw blinken als nooit tevoren. Heb je gemorst in de keuken? Of heb je tijdens het koken ook vetspatten of andere spatten? Dan is dit makkelijk op te lossen. Gewoon even over gaan met een natte vod en je tegels schitteren opnieuw in je keuken en / of badkamer. Ideaal dus als eyecatcher in je keuken en / of je badkamer.

Kortom, wil je je keuken en / of badkamer laten schitteren? Wil je net dat tikkeltje extra met kleurrijke tegeltjes? Twijfel dan niet langer. Met onze zelliges waan je je meteen in Marokko. Heb je vragen? Aarzel dan niet langer en contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.