Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Grindmatten: Waterdoorlatende oplossing

Grindmatten: Waterdoorlatende oplossing

Steeds meer gemeenten vragen om de oprit waterdoorlatend te houden. Dit in verband met overstromingsgevaar. Regenwater kan niet weg de riolen worden overbelast. Een van de mogelijke oplossingen is grind in grindmatten. 

Welke toepassingen zijn mogelijk?

De meest geziene toepassing zijn opritten of extra parkeerplekken in de voortuin. Maar je kan ze ook gebruiken op padjes. Je kan het ook gebruiken op het terras maar grind is oneven waardoor het niet eenvoudig is om er een tuintafel en tuinstoel op te zetten deze je regelmatig verzet. 

Op plaatsen waar niet opgelopen of opgereden worden zoals in plantenparkjes  kan je eenvoudig grind leggen zonder grindmatten eventueel wel met antiworteldoek dit om het onkruid tot het minimum te herleiden.  

Hoe leg je grindmatten correct? 

Grindmatten leg je op een aangetrilt laagje Betonpuin. Dit is waterdoorlatend en flexibel. 

Hierop leg je de grindplaten Half half. De grindmatten zijn eenvoudig op maat de zagen met een hand of een elektrische zaag. Leg de matten niet strak tegen de muur of boord dit omdat de matten met temperatuurschomelingen kunnen uitzetten en krimpen. 

Als laatste leg je de matten gelijkmatig en egaal vol met de gewenste grind. Dit kan eenvoudig met een hark. 
We raden je aan om 5 cm grind te leggen op grindmatten van 3 cm hoogte. Zo is de mat niet zichtbaar. 

Welke grind is goed voor in matten? 

Er zijn tegenwoordig zoveel keuze van grind dat het niet altijd gemakkelijk is om te perfecte te kiezen. Het ligt vooral aan de grote van de gaten in de grindmatten. 
Je wilt natuurlijk dat het grind vast ligt en niet alle kanten uitvliegt wanneer je erover rijdt. De meest aan te raden grote van grind is 0-6 mm. 

Wat doen aan onkruid tussen het grind in de grindmatten? 

Voorkomen van onkruid is onmogelijk maar je kan onkruid verminderen door regelmatig bladeren en takjes te verwijderen. Neem grindmatten met een vaste antiworteldoek zodat het onkruid enkel langs boven kan groeien en niet vanonder het grind kan komen. 

Samenvatting. 

Voor een nette oprit is grind in grindmatten een goede oplossing. Ook als je bijvoorbeeld net bent verhuist en nog wil sparen voor een oprit in tegels is en oprit met grind een ideale oplossing. 

Je kan grindmatten direct bestellen via onze webshop

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.