Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Zou jij kiezen voor keramische plinten?

Plint

Plinten bestaan in diverse materialen. Het kiezen van een gepaste plint is niet zo eenvoudig. Wij bespreken graag twee verschillende in onze blog, namelijk houten en keramische plinten.

Keramische plinten
Keramische plinte

Houten plint vs. Keramische plint

Iedereen kent wel een houten plint die je kan overschilderen met de kleur van de muur. Spijtig dat wanneer je met de stofzuiger en/of dweil de plint raakt het wel eens gebeurt dat er verfstukjes af springen en je deze regelmatig moet bijwerken. Als alternatief kan je een plint laten maken van je vloertegel. Hierdoor heb je geen kleurverschil in vergelijking met je vloertegel.

Plinten in de badkamer
Plint in de badkamer

Waarom zou ik kiezen voor een keramische plint?

Door dezelfde plinten te nemen dan je vloer gaat de vloer visueel groter ogen. Keramische plinten zijn gemakkelijk af te kuizen. Voor de afwerking aan de bovenkant van de plint heb je verschillende mogelijkheden. Je hebt recht/vlakke. Nadeel hiervan is dat stof er gemakkelijk op blijft liggen. Maar je kan ook kiezen voor schijnen afgewerkte plinten. Deze kuizen gemakkelijk af. Wanneer je contract wil is dit in keramische plinten geen probleem. Er zijn tal van tegels waarvan plinten kan gemaakt worden. De keuze is met andere woorden eindeloos.

keramische plinten
keramische plint

Waarom zou ik kiezen voor een plint?

Waarom je voor een plint zou kiezen buiten het feit dat door een plint je vloer visueel grote lijkt is het een gemakkelijke manier om de uitzetvoegen tegen de muur weg te werken. Wanneer uw muur niet 100% rechtstaat kan je dit door plinten wegwerken.

keramische plinten
keramische plint

Hoe bevestig ik de plint?

Het bevestigen van de plint doe je eenvoudig met tegellijm en/of silicone. Het afkitten kan je doen met transparante silicone. Een keramische plint zijn niet gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen waardoor je ze zonder extra bewerking in de badkamer kan gebruikt worden.

Conclusie:

Wanneer je je plinten net als je tegels door het hele huis wil doortrekken zijn keramische plinten ideaal. Je keramische plinten zijn zonder enige moeite in iedere ruimte te gebruiken. Ook kan je deze in verschillende hoogtes laten maken.   

Heb je na het lezen nog vragen. Aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.