Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Zijn Keramische tegels hittebestendig of niet?

Zijn Keramische tegels hittebestendig (1)

Zijn keramische tegels hittebestendig? Een belangrijke vraag.

Het is vanzelfsprekend dat tegels buiten hitte- en weerbestendig moeten zijn. In de zomer kunnen ze behoorlijk warm worden wanneer ze in de zon liggen, terwijl ze in de winter bedekt kunnen raken met een laagje ijzel. Maar ook binnen vormen ze een belangrijk onderdeel. Denk bijvoorbeeld aan de vloer bij een schuifdeur, de vloer onder en voor de openhaard, of een vloer in een oud, slecht geïsoleerd huis.

Keramische tegels houden warmte lang vast. Dit betekent onder andere dat je de verwarming eerder kunt uitzetten, wat op zijn beurt kan leiden tot energiebesparing.

Vaak hoor ik mensen beweren dat tegels barsten en daarom niet hittebestendig zouden zijn, vooral wanneer ze op vloerverwarming zijn geplaatst. Maar in de meeste gevallen ligt de oorzaak van de barsten niet bij de hittebestendigheid van de tegels, maar eerder bij onvoldoende of afwezige uitzetvoegen, of bij de ondergrond.

Het onderhoud van hittebestendige keramische tegels is eenvoudig. Doordat ze niet poreus zijn, kan er geen vuil doordringen. In de meeste gevallen is een vochtige dweil voldoende voor het onderhoud. Als je de vloer grondig wilt reinigen, kun je een geschikt product kiezen voor jouw probleem. We hebben een breed assortiment van Lithofin-producten direct beschikbaar, en we bieden deskundig advies met een glimlach. Je kunt ons assortiment vinden op onze webshop.

Concluderend kunnen we stellen dat keramische tegels hitte- en weerbestendig zijn en niet poreus. Daarom kunnen ze in elke ruimte, zowel binnen als buiten, worden gelegd. Of het nu gaat om wandbekleding rondom de openhaard of als vloerafwerking ervoor, keramische tegels zijn een uitstekende keuze.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom waar je op je gemak de vele mogelijkheden kan bewonderen en wij je graag persoonlijk advies geven voor al  je vragen.