Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Zijn grote tegels op je oprit wel zo goed idee?

Te nieuwste trend zijn grote tegels zowel binnen als buiten.
Door grote tegels te gebruiken gaat de oppervlakte visueel groter lijken. Dat word gezegd en dat klopt ook wel. Maar niet overal zijn grote tegels aan te raden.
Bijvoorbeeld op een oprit zijn grote tegels niet aan te raden.

Waarom is dit niet aan te raden?

De reden waarom grote tegels niet aan te raden zijn voor een oprit is omdat je deze op termijn kapot rijdt.

Niemand (ook geen professionele legger kan je garanderen dat deze tegels niet kapot gaan. onder een grote tegel is er namelijk steeds kans dat er lucht zit in plaats dat hij wordt ondersteund door stabilisé. Deze luchtplek blijft een zwakke plek. Als je lange tijd over deze plek rijdt, is de kans groot dat deze tegel gaat breken of barsten.

Op kleine tegels is de kans dat er niet overal stabilisé onderligt kleiner. Ook het draagoppervlak van de autobanden is verdeeld over meerdere tegels.

Maar mijn oprit is zo groot en dat zou te druk worden

Als je een groot oppervlak hebt en niet alles in een klein formaat tegel wilt omdat je denkt dat dit te druk zal worden, kan je ook kiezen om op de plaatsen waar er geen voertuigen overheen gaan rijden, grote tegels te nemen of kleuren en/of soorten te combineren.

Meer weten of zelf ontdekken? Kom langs in onze showroom

Zit je na het lezen voor deze blog met vragen: aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.