Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Geen fouten meer bij het zelf plaatsen van tegels.

Regelmatig krijgen wij mensen in de winkel die zelf hun droom tegels plaatsen. Wat uiteraard perfect mogelijk is met wat handigheid en kennis. Toch krijgen we achteraf regelmatig wat vragen over problemen. Vaak waren de problemen eenvoudig te voorkomen als ze deze blog gelezen hadden.

Fout 1:  onderlaag niet volledig droog.

Vele mensen zijn gehaast met het plaatsen van de tegels en wachten niet voldoende lang dat de onderlaag de chape volledig uitgedroogd zijn. Warmte kanonnen zorgen er voor dat de chape sneller droog is maar toch is het belangrijk om lang genoeg te wachten. Dit omdat wanneer je te snel zou beginnen te lijmen dit op termijn kan los komen omdat de hechting onvoldoende is. 

Fout 2: de ondergrond is oneffen

Wanneer de ondergrond oneffen is krijg je niet overal op de tegels even goede hechting. Waardoor de tegels zullen loskomen.

Fout 3: te snel voegen van tegels. 

Iedereen wil graag dat de vloer vlug klaar is maar beter is dat de lijm volledig droog is anders kan het gebeuren dat het voegsel uit de voeg komt van je net zelf gelegde tegel. 

Fout 4: onderhoud van tegels

Na het voegen kan het gebeuren dat er cementsluier op de tegel ligt. Wanneer je dit er niet snel afhaal zal dit steeds moeilijker worden ook wordt de dagelijks onderhoud van de tegels bemoeilijkt. Het beste is om na het voegen de vloer te kuisen met cementsluierverwijderaar. Wel pas doen wanneer de voegen min of meer droog zijn dit om de voegen niet te verwijderen. 

Fout 5: verkeerde keuze van tegel

Laat je steeds informeren over alle voor- en nadelen van de tegel. Zo kan je een weloverwogen keuze maken. Het moet niet altijd een dure tegel zijn om aan al jou wensen te voldoen. 

Fout 6:  vergeten van uitzetvoeg. 

Regelmatig krijgen we de opmerking dat tegel breken of de voegen los komen. Bijna altijd is dit te wijten aan het feit dat ze geen uitzetvoeg hebben geplaatst. 

Een uitzetvoeg vangt de verschillende werkingen op deze de woning tegenover de vloer maakt.

Wilt u meer weten over het correct plaatsten van uw binnen tegel.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren