Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Wandtegels

Wandtegels

Ben je van plan om je woning te verbouwen? Moet je beslissen hoe je nieuwbouw woning er zal uit zien? Dan helpen we je graag verder. Met onze wandtegels zorgen we ervoor dat jouw huis schittert en het huis van je dromen wordt.

Met onze wandtegels geef je je woning net dat tikkeltje extra. Deze tegels worden voornamelijk toegepast in de badkamer, in de douche en als spatwand in de keuken. Maar je kan ook kiezen voor een accentmuur in de woonkamer. Op die manier worden wandtegels een echte blikvanger.

Soorten wandtegels

Vooraleer je wandtegels kiest, moet je eerst eens nadenken waar je deze tegels wilt, wat voor functie ze moeten hebben en hoe ze onderhouden moeten worden. Zo hebben de tegels voor een accentmuur een ander onderhoud nodig dan de spatwanden voor in de keuken en badkamer. Daar moeten ze makkelijk schoon te maken zijn, terwijl een accentmuur eerder gaat om een blikvanger te zijn in je woning.

Als je niet enkel een accentmuur in je woning wil, maar bijvoorbeeld ook je spatwand in de keuken wil laten schitteren, dan kan dat met onze zelliges. Zelliges zijn handgemaakte tegels uit Marokko. Bij ons kan je deze tegels vinden in een ruim aanbod van verschillende kleuren. Wij hebben ze in het blauw, beige, geel, groen… Kortom, voor elk wat wils. Deze tegels worden gemaakt van klei die voorkomt in het stadje Fez. Wat de tegels zo speciaal maakt, is hun uiterlijk. De tegels hebben een kleurnuance. Dat komt omdat ze nog met de hand worden gemaakt. Ze worden op een ouderwetse manier in olijfpit ovens gebakken en krijgen een levendig karakter. Je kan dus zien dat ze al een stuk geleefd hebben. Door de geglazuurde bovenlaag hebben ze een goede bescherming tegen vocht en vuil. Bovendien zijn ze makkelijk in onderhoud. Je kan ze makkelijk schoonmaken, wat ideaal is als er spatten van het koken op terecht komt. Maar je kan ze niet alleen als spatwand in de keuken gebruiken. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om ze te gebruiken in de badkamer of als lambrisering in de hall.

De zelliges zijn beschikbaar in 10 x 10 cm. Maar wil je liever een ander formaat? Dan hebben we voor jou nog onze Bronx tegels ter beschikking. Deze tegels hebben een afmeting van 7,5 x 30 cm. Ook deze zijn geschikt voor in de keuken, badkamer, douche of als accentmuur.

Onderhoud

Wanneer je kiest voor wandtegels, wil je heel graag dat ze makkelijk zijn in onderhoud en tegen wat kunnen. Zeker als je ervoor kiest om ze in de keuken of badkamer wil plaatsen. Dan verwacht je dat het tegen spatten kan en tegen vocht en vuil. Met onze keramische wandtegels is dit alvast het geval. Zowel ons Marokkaanse handgemaakte tegels als onze Bronx tegel zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast zijn ze ook slijtvast. In bijvoorbeeld de badkamer wil je graag kalkaanslag voorkomen. Dat kan door die tegels na het douchen af te vegen met een handdoek of een aftrekker gebruiken om de waterdruppels weg te vegen. Heb je toch last van kalkaanslag? Dan kan je met onze onderhoudsproducten van Lithofin je badkamer grondig onder handen nemen. Even verdunnen met water, aanbrengen met een borstel of spons en je tegels zien er weer uit als nieuw. Ook voor je spatwand in de keuken kan je gebruik maken van onze Lithofin producten. Met deze producten zijn al je spatten, olie- en vuilresten verdwenen en blinkt je keuken als nooit tevoren.

Kortom, twijfel niet langer en kies voor wandtegels in je badkamer, in je keuken en als een accentmuur. Heb je vragen? Aarzel dan niet langer en contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.