Ga je verbouwen? Bouw je een nieuw huis? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe vloer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze vloertegels laat je je huis schitteren als nooit tevoren.

Bij het kiezen van een nieuwe vloer moet je heel wat beslissingen nemen. Welke vloer zou je willen? Wat is de gemakkelijkste in onderhoud? Welke past het best bij een modern huis en welke bij een landelijk?

Een nieuwe vloer leggen, is een heel belangrijke beslissing. Het zorgt ervoor dat je ruimte net dat tikkeltje extra krijgt en je kan er ook je decoratie en meubels op afstemmen. Wil je graag een landelijk interieur creëren, dan kan je kiezen voor een vloer met een zachte en warme uitstraling. Of wil je graag een moderne look creëren? Dan kan je kiezen voor een vloertegels die een frisse look uitstralen. Met onze vloertegels is er voor elk wat wils. Ze zijn ook beschikbaar in verschillende materialen: van keramische vloertegels tot prachtige, rustieke tegels in natuursteen.

Vloertegels, de juiste keuze

Als je op zoek bent naar vloertegels moet je ook met een heleboel zaken rekening houden. Dit is belangrijk omdat je ook de “verkeerde” vloertegel kan kiezen. Wanneer heb je een verkeerde tegel gekozen?

  • Allereerst moet je goed rekening houden met de ruimte. Zo kan je te dikke vloertegels kiezen, waardoor de tegelvloer hoger ligt dan de dorpel van de voordeur.
  • Daarnaast kan je ook een vloer uitkiezen die heel veel onderhoud vergt.
  • Bovendien moet je op tijd beslissen, want anders kan het gebeuren dat de natuursteen niet op tijd geleverd wordt.

De verschillende soorten vloeren

Er zijn een heleboel soorten vloeren: van keramiek tot natuursteen. Eerst moet je beslissen welke look je wil creëren. Wil je graag een landelijke en klassieke sfeer? Of kies je toch liever voor een moderne look? Maar dit onderscheid kan je ook terug vinden in het soort tegel. Zo kan je met natuursteen een landelijke look creëren, maar ook een moderne look is mogelijk. Wij leggen je kort even het verschil uit.

De landelijke en klassieke natuursteen vloeren hebben een authentieke uitstraling. Ze ondergaan een verouderingsproces en hebben hierdoor een doorleefd karakter. Daarnaast voegen deze tegels warmte en gezelligheid toe aan je interieur. Een groot voordeel van een verouderde vloer is het onderhoud. Deze vloeren zijn heel makkelijk in onderhoud en een ander groot voordeel: de vloeren worden nog mooier na gebruik.

De moderne natuursteen vloeren hebben dan weer een eigen karakter. Ze hebben strak gezaagde zijdes en bijzondere afwerkingen: gezaagd, geschuurd, gepolijst… De moderne vloer heeft een strak en glad uiterlijk. Dit heeft als voordeel dat ze heel makkelijk te onderhouden zijn.

Naast natuursteen hebben we nog andere soorten vloeren. Zo kan je bij ons ook keramieken vloeren vinden. Ook hier kan je kiezen welke look je wil creëren. Je kan gaan voor een moderne look of een landelijke uitstraling. Een van onze soorten keramische tegels is keramisch parket. Deze tegels zijn geen hout, maar qua uitstraling, structuur en print lijkt ze er op. De houten uitstraling zorgt voor een landelijk en warm gevoel in je huis. Daarnaast absorberen ze ook geen vloeistoffen en zijn ze makkelijk in onderhoud. Kortom, de look van hout samengevoegd met het onderhoud van tegels.

Onderhoud

Vloertegels onderhouden is heel gemakkelijk. Iedere soort vloer heeft zijn eigenschappen. Hierdoor is het onderhoud afhankelijk van het materiaal waaruit je vloer is gemaakt. Voor natuursteen kan je bijvoorbeeld boenzeep gebruiken. Dit is een natuurlijke zeep met toegevoegde olie. Op die manier wordt je vloer ook gevoed en wordt hij minder gevoelig voor de opname van vuil. Je kan gerust een van onze onderhoudsproducten op de website bestellen.

Kortom, geef je ruimte een eyecatcher met onze vloertegels. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.