Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Verhoog de waarde van je huis: waarom vloerrenovatie een meerwaarde kan zijn bij het verkopen van je woning.

Renoveren voor te verkoop

Waarom zou je de vloer renoveren als je je huis wilt verkopen?

Bij het verkopen van een huis wordt vaak de focus gelegd op het schilderen van de muren en het plafond, evenals een grondige schoonmaak voor een frisse geur. Maar vaak wordt de vloer over het hoofd gezien. Toch is de vloer een belangrijk element dat potentiële kopers kan overtuigen om het huis te kopen of juist af te schrikken. Andere belangrijke aspecten voor kopers zijn de badkamer en de keuken.

Het renoveren van de vloer, de badkamer en/of de keuken kan in veel gevallen resulteren in duizenden euro’s meer opbrengst voor je huis dan wanneer je deze aspecten negeert. Het renoveren van de vloer, badkamer en/of keuken hoeft echter niet veel te kosten.

De vloer

Veel potentiële kopers haken af als er tapijt op de vloer ligt. Tegels en/of parket worden als luxere opties gezien. Keramisch parket ziet eruit als parket, maar is gemakkelijker in onderhoud, wat ook een waardevolle reden is voor kopers om voor een woning te kiezen.

De keuken

De keuken moet vooral comfortabel en gezellig zijn. Hoewel de nieuwste snufjes van keukenapparaten leuk en handig kunnen zijn, kunnen ze potentiële kopers afschrikken als ze geen keukenprins of -prinses zijn.

De badkamer

Kleine aanpassingen in de badkamer, zoals een nieuwe douche, nieuwe kranen, nieuwe badkamermeubels, een mooie nieuwe tegelwand of vloertegels, kunnen de ruimte een compleet andere uitstraling geven. Luxe voorzieningen zoals een jacuzzi, bubbelbad of sauna zijn leuk, maar kunnen nieuwe kopers afschrikken.

Onbenutte ruimte(s)

Heb je een ruimte die momenteel als opslagruimte wordt gebruikt, zoals een kelder of zolder? Dan is het misschien een goed idee om deze ruimte een nieuwe bestemming te geven, zoals een extra slaapkamer, kantoor, hobbyruimte of, indien mogelijk, zelfs een extra badkamer.

Enkele tips: Investeer in tijdloze en kwalitatieve materialen in plaats van luxe en op maat gemaakte opties. Gebruik niet te veel verschillende tegels direct naast elkaar.

Heb je na het lezen nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan eenvoudig via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.