Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Verhoog de waarde van je huis met kleine veranderingen in de tuin

opwaarderen van je woning

Net zoals we in ons vorige blogartikel hebben vermeld, kun je door middel van kleine veranderingen de waarde van je huis verhogen. Onze vorige blog richtte zich voornamelijk op het interieur en benadrukte het belang van een mooie tegelvloer en -wand. Als je deze blog gemist hebt, raadpleeg dan gerust onze blog.

Deze keer wil ik het hebben over de tuin. Kleine veranderingen in de tuin kunnen namelijk de verkoopopbrengst verhogen.

Parkeerruimte

Als je de mogelijkheid hebt om parkeerruimte te creëren voor één of meer auto’s, is dit zeker een troef. Tegenwoordig hebben veel gezinnen meerdere auto’s, vaak grotere gezinswagens. Ga eventueel langs bij de gemeente voor meer informatie over de regels met betrekking tot het percentage waterdoorlatend oppervlak in de voortuin. Zelfs als je verplicht bent om met waterdoorlatende materialen te werken, zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor waterdoorlatende klinkers en/of grind in grindmatten, beide zijn perfect geschikt als parkeerplaats(en).

De tuin

De meeste mensen geven de voorkeur aan een grasveld voor de (klein-)kinderen en een ruim terras, al dan niet volledig of gedeeltelijk overdekt, waar familie en vrienden kunnen samenkomen. Het allerbelangrijkste is echter dat de tuin onderhoudsvriendelijk is en niet te veel tijd vergt.

Terrasoverkapping/overdekt terras installeren

Een overkapping of extra buitenkamer verhoogt aanzienlijk de waarde van je huis. Het biedt nieuwe kopers de mogelijkheid om ook bij minder goed weer buiten te zitten.

Een zwembad aanleggen?

Een zwembad brengt extra onderhouds- en verbruikskosten met zich mee voor de koper. Natuurlijk zal de vraagprijs met een zwembad hoger zijn dan zonder, maar dit beperkt wel het aantal potentiële kopers.

Conclusie

Je ziet dus dat je door enkele kleine en soms wat grotere aanpassingen de waarde van je huis kunt verhogen bij verkoop. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan eenvoudig via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.