Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Waarom tegels doortrekken in je huis?

Door tegels door te trekken in heel het huis zorg je voor een geheel. Het Huis oogt groter, ruimer en rustiger. je verruimt namelijk visueel de oppervlakte. Maar waar moet je opletten?

Welk formaat moet ik kiezen?

Het formaat van de tegels die je doortrekt kies jezelf. Hoe groter de tegel hoe meer je de oppervlakte visueel verruimt. 

Doortrekken tot in het kleinste kamertje

Je kan de vloer perfect doortrekken door heel het huis. Perfect tot in het toilet en de badkamer. De in loopdouche niet te vergeten. Met het juiste materiaal kan je gemakkelijk uw afvoerputje boren en/of slijpen in de tegel.

Buiten naar binnen brengen.

Tegels kan je doortrekken naar buiten. Zo word buiten naar binnen getrokken en omgekeerd. Dit effect is groter wanneer er grote schuiframen zijn en je gemakkelijk van binnen naar buiten kijkt en andersom. Best in dit geval kiezen voor zelfde formaat en legpatroon. Keramische binnen tegels zijn vaak 1 cm, voor buiten word er 2 cm aangeraden. Niet alle keramische tegels zijn in beide diktes verkrijgbaar. Tevens kan het zo zijn dat er tussen de binnen en buiten tegel een  kleine kleurverschil zit. Dit komt mede door dat beide tegels een andere productietechniek ondergaan. Je kan eventueel kiezen om de 1 cm binnen tegels door te trekken naar buiten. Wanneer deze goed en vakkundig worden geplaats kan de 1 cm dikke keramische tegel perfect buiten gelegd worden. Een andere mogelijkheid is om de 2 cm dikke buitentegels door te trekken naar binnen. Hierbij opletten of je de deuren nog gemakkelijk kan open. Indien nodig kan je deze bijwerken.

Ik zie toch liever natuursteen tegels.

Natuursteen tegels kan je zonder problemen binnen plaatsen. Vaak zijn natuursteen tegels standaard dikker. Voor vlekken binnen kan je de tegels bewerken met een vlekstop zoals Lithofin vlekstop. Deze legt een beschermlaag op de tegel zodat vlekken er niet kunnen indringen.

Zit je na het lezen voor deze blog met vragen: aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom