Neem wandtegels.

Waarom zou ik vloertegels gebruiken als wandtegels?

Door de vloertegels door te trekken op de wand als wandtegels krijg je een visueel ruimer ogende ruimte. Je kan dit doen met zowel natuursteen tegels als met keramische tegels. Natuursteen tegels zijn standaard dikker dan keramische tegels. Dit schilt ongeveer 1 cm dikte per betegelde muur.

Tegenwoordig zijn er tal van keramische wandtegels imitaties van natuursteen in 1 cm dikte verkrijgbaar deze moeilijk van de echte natuursteen zijn te onderzijden door dat geen enkele tegel hetzelfde is. Dit is mogelijk door de nieuwste technieken van produceren. Door deze te kiezen verlies je niet meer zoveel ruimte in vergelijking met de echte natuursteen.

In alle ruimtes tegels aan de wand?

Keramische wandtegels tegels zijn onderhoud vriendelijk. Er kan geen vuil of restjes indringen door dat deze gebakken zijn. Daarom zijn keramische tegels perfect te gebruiken als douchewand in de badkamer of spatrand in de keuken.

Ik zie liever de echte natuursteen.

Uiteraard wanneer je het niet erg vind om 1cm te verliezen -Wat is 1 cm nou- kan je kiezen voor echte natuurstenen wandtegels. Wanneer je deze wenst als spatrand in de keuken of als achterwand in de douche in de badkamer kan je de tegels best behandelen met Lithofin vlekstop. Dit zorgt voor een beschermlaag waardoor zeepresten en vetten niet in de tegel dingt.

Alles in hetzelfde?

Het doortrekken van de tegels op de wand moet niet in dezelfde tegel als de vloer. Je kan kiezen voor een andere kleur tegel uit dezelfde serie of dezelfde kleur tegel als de vloer maar in een ander formaat. Deze wandtegels zie je vaak in badkamers waar de vloer 60 x 60 word gelegd en de wand in 60 x 30 cm

Heel mijn wand betegelen met wandtegels?

Je kan kiezen om de wand volledig te betegelen of maar half. Half betegelen word vaak gedaan met keramische parket tegels. Dit om een chalet gevoel te geven of om de oudere huizen te evenaren.

Zit je na het lezen voor deze blog met vragen: aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.