Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Natuursteen tegels buiten

Waarom kiezen voor natuursteen tegels buiten?

Natuursteen tegels zijn niet glad, behalve wanneer het vriest maar dan is alles glad. Wanneer u morst bijvoorbeeld bij een bbq gaan deze vlekken er op termijn steeds uit met regen en zon.

Hoe minder u er op gaat met producten, hoe beter en sneller uw vlekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.  Wenst u toch een à twee keer per jaar uw terras, padjes en/of oprit grondig te kuisen? Gebruik dan een product op basis van lijnolie. Lijnolie voedt uw tegel een beetje. Enkele producten met lijnolie zijn onder andere groene/bruine zeep en Caroline zeep. Andere goede producten zijn de producten van lithofin speciaal voor marmer en natuursteen. 

Welke natuursteen en/of bewerking moet ik kiezen?

Een keuze is iets persoonlijk en hangt vaak af van persoonlijke smaak en budget. Verder zijn er wel enkele kleine richtlijnen die ik u kan meegeven:

Heeft u een boerderij/hoeve stijl of een pastorij woning dan zijn getrommelde randen zoals bij de Vietnamese getrommelde en de Vietnamese antico/Gotiek een goede keuze. Net als de kandla hebben deze oneven oppervlakte en randen. 

Heeft u een strakke/moderne woning, dan zijn strakke randen een perfecte keuze. Bijvoorbeeld de Vietnamese geschuurde of Vietnamese gezandstraalde tegels. Ook de graniet en basalt past perfect bij een moderne/strakke woning. Deze zijn wel een stuk duurder dan de Vietnamese blauwsteen. Een goedkoper alternatief voor graniet en basalt zijn de keramische imitaties. 

Welk formaat natuursteen tegel moet ik kiezen?

Er zijn in formaten zoveel keuzes. Graag geef ik je enkele richtlijnen mee zodat je een wel overwogen keuze kan maken. Zo kies je voor opritten best kleine tegeltjes in plaats van grote. Dit omdat u grote tegels op termijn kapot rijdt. Dit komt omdat niemand je na het plaatsen van grote tegels kan garanderen dat de tegel overal is ondersteunt van mortel. Op de plaatsen waar geen mortel ligt, zit lucht. Dit is een zwakkere plaats. Door herhaaldelijk over deze tegel te rijden, kan deze op termijn breken. 

Voor uw terras geef ik u graag mee: hoe groter uw tegel is, hoe groter uw oppervlakte visueel lijkt.

Hoe plaats ik natuursteen tegels?

Natuursteen tegels worden vaak in de mortel geplaatst. Onder deze mortel ligt vaak stabilise. Waarom niet direct in de stabilise hoor ik u vragen. Stabilise is plakkerig en hangt als brok aan uw tegel, waardoor eventueel waterpas leggen en/of verplaatsen wordt vermoeilijkt. 

Vergeet niet uw uitzet voeg. Aan een muur en om de 4 meter. Een uitzetvoeg is een voeg die wordt gevuld met siliconen zodat je terras kan werken. Dit voorkomt dat je voegen loskomen en je tegels barsten.

Wenst u meer te weten:

Kom lang in onze showroom of aarzel niet om ons te contacteren.