Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Keramische tegels

Keramische tegels

Ben je aan het verbouwen? Of laat je de woning zetten waar je al die jaren van droomt? Denk je al na over de vloer en de tegel keuze die je moet maken? Dan kunnen wij je helpen met ons assortiment keramische tegels.

Denk je aan een nieuwe vloer maar weet je niet meteen wat kiezen? Dan helpen wij je graag verder. In onze showroom en op onze webshop vind je een prachtig en ruim assortiment keramische tegels. Maar welke tegels passen bij jou? Passen deze tegels in een landelijk en modern interieur? Bestaan ze in verschillende groottes?

Keramische tegels bestaan uit een dunne laag keramisch materiaal. Dit is een mengsel dat bestaat uit zand, klei en andere natuurlijke substanties. Deze tegels bestaan in allerlei vormen, diktes en afmetingen. Daarnaast zijn ze ook hard, sterk, hygiënisch, duurzaam en niet onbelangrijk ze zijn ook vuurbestendig. Je kan ze ook makkelijk combineren in verschillende designs en stijlen.

Keramische tegels in alle groottes

Keramische tegels kan je vinden in alle groottes en diktes. Zo heb je bijvoorbeeld grote tegels. Die zijn geschikt als wandtegels in bijvoorbeeld de doucheruimte.

De dikkere keramische tegels zijn ideaal voor het terras. Ook die tegels kan je vinden in een groot formaat.

Keramische tegels kan je ook vinden in verschillende soorten, zoals binnentegels, Marokkaanse tegels, vintage retro tegels, tegels in Romaans verband en wild verband.

Binnentegels zijn bijvoorbeeld geschikt als vloer in de woonkamer of keuken. Terwijl je Marokkaanse tegels eerder kunt gebruiken als spatwand in de keuken of als accentmuur in de badkamer. Op die manier creëer je een blikvanger in de ruimte. Je kan ook op de vloer een accent leggen met onze vintage retro tegels. Deze tegels zijn terug van nooit weggeweest. Ze zijn kras en vorstbestendig. Je kan ze gebruiken voor zowel binnen als buiten, voor zowel de vloer als de wand. Maar opteer je liever voor een landelijke stijl? Dan zijn onze tegels in Romaans verband en wild verband iets voor jou. Met deze tegels krijg je een natuurgetrouwe imitatie look dankzij de kleurschakeringen en het lichte reliëf. Deze tegels zien er dus uit als natuursteen, maar hebben alle voordelen van keramische tegels. Ook deze kan je zowel binnen als buiten gebruiken en zowel voor de vloer als de wand.

Onderhoud

Na de plaatsing is het belangrijk om de cementsluier te verwijderen. Dat kan het best met onze onderhoudsproducten van Lithofin. Voor het dagelijkse of wekelijkse onderhoud kan je de tegels het best onderhouden met een zacht reinigingsmiddel. Ook hiervoor zijn onze producten van Lithofin geschikt.

Er zijn ook een heleboel voordelen als je kiest voor keramische tegels. Deze voordelen zijn:

  • Allereerst is er een ontzettend groot aanbod aan deze tegelsoort. Het maakt niet uit welke smaak je hebt, want er is voor elk wat wils. Klassiek, landelijk, modern, retro, een zuiders tintje… Je vindt keramische tegels in alle kleuren en groottes.
  • Ten tweede kan je deze tegels op twee manieren plaatsen. Je kan ze plaatsen met behulp van een tegellijm ofwel kies je voor een natte chape.
  • Als je een kleine kamer hebt, kunnen grote tegels de ruimte groter doen lijken. Ook dat is een groot voordeel.
  • Zoals reeds gezegd, zijn keramische tegels duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn ze ook hygiënischer dan bijvoorbeeld een vast tapijt.
  • Deze tegels zijn geschikt voor elke ruimte. Wil je een nieuwe vloer in de woonkamer? Of liever in de hal? Of toch eerder de keuken en berging? Of de badkamer? Het maakt niet uit. Deze tegels passen overal.
  • Ze zijn ook ideaal in combinatie met vloerverwarming.
  • Heb je een vloer gekozen voor in je woonkamer en wil je dezelfde op het terras? Ook dat is mogelijk met deze tegelsoort. Het enige waar je dan rekening mee moet houden, is dat je vorstvrije tegels kiest met een minimum dikte van 3 cm.

Kortom, twijfel niet langer en ga voor de vloer van je dromen met ons assortiment keramische tegels. Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.