Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Keramisch parket

Keramisch parket

Ben je je huis aan het verbouwen? Of plaats je een nieuwe woning? Weet je niet welke vloer je wil in je woning? Wil je een vloer met een houten look. Dan is ons assortiment van keramisch parket iets voor jou.

Je bent je huis aan het verbouwen of een nieuwe woning aan het zetten en je wil wat anders. Je bent aan het kijken om een nieuwe vloer te plaatsen, maar je twijfelt tussen tegels of hout? Dan hebben we de perfecte oplossing voor jou. Met ons assortiment van keramisch parket creëer je de woning van je dromen.

Keramische parkettegels zijn moeilijk te onderscheiden van houten parket. Het zijn smalle tegels met de look van een houten parket, maar de voordelen van keramische tegels. Je kan ook de houtstructuur voelen, wat dan weer het verschil is met laminaat. Maar keramisch parket heeft nog andere voordelen. Wij sommen ze even voor je op.

Voordelen keramisch parket

Er zijn dus nog voordelen aan keramische parket, zoals:

  • Allereerst zijn ze sterk krasbestendig en niet gevoelig aan vocht. Dat is dus ideaal als je ervoor kiest om keramisch parket in de badkamer, wc, keuken en / of buiten te plaatsen.
  • Daarnaast zijn ze ook hittebestendig.
  • Verder gaan ze niet verkleuren onder invloed van zonlicht. Ook na jaren van intensief gebruik heeft het dus nog altijd dezelfde kleur.
  • Keramisch parket gaat ook niet vervormen. Op die manier gaat het ook niet kraken en ook niet scheuren.
  • Bovendien, en dat is misschien niet onbelangrijk, is keramisch parket enorm onderhoudsvriendelijk. Je moet deze tegels niet schuren of waxen. Gewoon eens dweilen is meer dan genoeg.
  • Je kan deze tegels op een bestaande vloer verlijmen.
  • Als je graag vloerverwarming wilt, is dit ook perfect mogelijk met keramische parkettegels.
  • Ze zijn beschikbaar in vele motieven en kleuren. Bovendien kan je ze combineren met vierkante tegels. De langere tegels zorgen er op hun beurt voor dat de woning strakker oogt en groter lijkt. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om de tegels in bijvoorbeeld de living door te trekken naar de keuken.

Je ziet het, alle voordelen van keramische tegels maar met de warme uitstraling van echt hout. Daarnaast kan je keramisch parket ook gebruiken als wandtegels. Op die manier creëer je een accentmuur in je woning. Maar hoe moet je dit nu onderhouden?

Onderhoud

Keramisch parket is heel makkelijk te onderhouden. Hiermee heb je gekozen voor een tegelvloer met duurzamen eigenschappen die zo goed als onderhoudsvrij is. Maar wat moet je nu precies wel doen? Wat als er na verloop van tijd wel vlekken op komen?

De keramische tegels zijn op zeer hoge temperaturen gebakken. Hierdoor zijn ze hard en nauwelijks poreus. Wat een groot voordeel is naar onderhoud toe. Vuil- en vochtresten zijn hierdoor heel makkelijk op te nemen met een vochtige doek. ze laten ook geen vlekken na. Je kuist vuil-, vocht- en vetresten wel beter altijd meteen op.

Het is ook belangrijk dat je van bij het begin de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Met onze onderhoudsproducten van Lithofin zorg je ervoor dat je vloer weer straalt als nooit tevoren. Als je je vloer zou dweilen is het best handig om daarvoor even te stofzuigen. Op die manier voorkom je krassen in de vloer. Je kan hem ook af en toe behandelen met een stoomreiniger. Zo lost het vet en vuil wat makkelijker op. Dat is zeker handig als je huisdieren in huis hebt.

Kortom, twijfel niet langer. Wil je graag een houten vloer maar met de voordelen van tegels? Dan is keramisch parket echt iets voor jou. Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.