Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Hoe reinig ik blauwsteen?

Reinigen blauwsteen vlekken

Heb jij vlekken op uw brievenbus of groenaanslag op je blauwsteen terras? Vroeg je jezelf al altijd af hoe je deze vlekken verwijderd. Dan is deze blog zeker een aanrader om te lezen.

Alles dat buiten staat of ligt word op termijn vuil en/of word groen. Afhankelijk van in welke omgeving je woont is dit op korte en/of langer termijn. Wanneer je in de stad woont met weinig groen zal dit langer duren dan wanneer je in een bosrijke omgeving woont.
Mos groei gebeurt op plekken waar er geen zon kan schijnen. 

Bij het verwijderen van gevallen bladeren kan het zo zijn dat er vochtige groene vlekken achterblijven op je blauwsteen vloer en/of blauwsteen brievenbussen. Deze zijn door de regen en de zon zo verdwenen.

Reinigen met de hogedruk:

 Vele mensen nemen hiervoor de hogedruk maar dit is niet zo goed idee. Blauwsteen kan hier wel tegen maar de voegen vinden dit minder fijn. Door de hogedruk kunnen deze eruit vliegen en/of barsten. Dit maakt het voor onkruid en mos gemakkelijk zich te hechten. 

Blauwsteen verlichter:

Wanneer je blauwsteen verlichter op termijn kan je deze terug verdonkeren door de blauwsteen te schuren handmatig of machinaal. Hoe fijner het schuurpapier hoe donkerder het resultaat.

Verdonkeren kan buiten door schuren ook door het opkuisen met kleurverdieper of reinigingsproducten op basis van lijnolie. Lijnolie voed de blauwsteen waardoor deze verdonkerd. 

Wanneer je blauwsteen donkerder dan gewenst is geworden, heb je enkel geduld nodig. Op termijn verlichter het uitresultaat iets.  

Al deze tips zijn toepasbaar bij zowel de blauwsteen brievenbus als op blauwsteen tegels binnen en buitenshuis.

Vlekken op blauwsteen tegels

Stappenplan:

  1. Verwijder mos en/of gevallen bladeren.
  2. Wacht tot vlekken verdwijnen door zon en regen.
  3. Als dit te lang duurt kan je kiezen om een product voor natuursteen/blauwsteen van Lithofin te gebruiken.
  4. Wil je voorkomen dat er in de toekomst vlekken in de blauwsteen brievenbussen en/of tegels dringen dan kan je deze impregneren met Lithofin vlekstop. Vlekstop legt een laagje over de blauwsteen waardoor er niets in kan dringen.

Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.