Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Betonklinkers voor je oprit.

Betonklinkers voor je oprit.

Voor de oprit aan te leggen zijn er tal van mogelijkheden.
Waaronder beton klinkers. Maar waarom zou je kiezen voor betonklinkers of waarom juist niet.
hieronder vind je alvast extra informatie over klinkers.

Hoelang gaan betonklinkers mee?

Beton klinkers gaan jaren mee. Wel rekening houden dat de kleur op termijn kan verlichten omdat de kleur word gemaakt door pigment deze men toevoegt aan het beton alvorens de klinkers te drogen.

Hoe leg je betonklinkers?

Beton klinkers worden Ondergrond: op zand gelegd. 

Het voegen gebeurd met Instrooizand. 

Betonklinkers worden na het leggen getrild. Het trillen is niet aan te raden bij natuursteen of keramische tegels dit voor breukgevaar. 

Hoe dik zijn betonklinkers?

Meerderheid van klinkers zijn 6 – 8 – 10 cm dik. De dikte heeft geen extreme invloed op de sterkte. En kunnen allen gebruikt worden voor opritten, ook voor zwaar verkeer.  

Hoe onderhoud je betonklinkers?

Betonklinkers zijn poreus daardoor zijn er gevoelig aan vlekken. Vlekken zoals van olie dringen in de betonklinker. Daardoor blijven vlekken in de klinkers. Dit is een groot verschil met keramische tegels waar de vlek op blijft en gemakkelijk af te luizen is met een vochtige doek en met natuursteen tegels waar de vlek door regen en zon op een natuurlijke wijzen wordt verwijderd. 

Wat met onkruid en mos op en tussen de klinkers? 

Door de poreusheid zet onkruid en mos zich vast in de poriën van de klinker. 

In de zanderige voegen kan onkruid zich gemakkelijk vestigen. Een eventuele oplossing is zout. Deze maken de wortels kapot. 

Kan ik kiezen voor betonklinkers als ik Waterdoorlatend moet hebben van de gemeente? 

Gewone betonklinkers worden niet gezien als waterdoorlatend. Er zijn speciale waterdoorlatende klinkers. Dit zijn klinkers van grind waardoor water kan lopen. Ook zijn er water passerend. Dit zijn klinkers waarbij de klinkers niet tegen elkaar liggen waar waarbij water eenvoudig langs de klinker kan lopen. 

Conclusie. 

Betonklinkers zijn goedkoper in aankoop en plaatsing. Maar moeten jaarlijks of meerdere keren per jaar een onderhouden en gekuist worden. 

Voor een waterdoorlatende oplossing kan je kiezen voor waterdoorlatende klinkers of grind in grindmatten. Je leest meer over grindmatten in onze blog: Grindmatten: Waterdoorlatende oplossing

Heb je na het lezen nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom.