Kwaliteitsvolle natuur- en keramische tegels - brievenbussen & toebehoren

Badkamer tegels

Badkamer tegels

Ben je je badkamer aan het verbouwen? Of denk je na over hoe je badkamer er uit zal zien in je nieuwbouw woning? Met onze badkamer tegels creëer je de badkamer van je dromen.

Is je badkamer toe aan een renovatie? Of creëer je een badkamer voor in je nieuwbouwwoning? Wil je graag sobere tegels in je badkamer? Of mag het toch iets gewaagder en meer kleur? Een heleboel zaken om over na te denken wanneer je je badkamer renoveert of creëert. Wij, bij Stone and Deco World, helpen je hier graag bij verder. Wij hebben een ruim assortiment aan badkamer tegels die je badkamer laten schitteren als nooit tevoren.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van badkamer tegels?

Eerst en vooral moet je weten welke stijl je wilt uitgaan. Bij die stijl kies je de kleuren die je in je badkamer wilt. Kies je voor neutrale kleuren, met of zonder accent of een print? Alles is mogelijk.

Voor een badkamer kan je best kiezen voor keramische badkamertegel. Dit zijn gebakken tegels waar mineralen aan zijn toegevoegd om de tegel steviger te maken en een glazuurlaag te geven. Deze laag zorgt ervoor dat de tegel minder gevoelig is voor krassen, vuil en vlekken. De wandtegel wordt hierdoor ook waterdicht, wat ideaal is voor een badkamer. Wat nog een groot voordeel is, is dat deze tegels heel gemakkelijk zijn in onderhoud. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en dat kan met onze onderhoudsproducten.

Er is ook een verschil tussen vloertegels en wandtegels voor je badkamer. Vloertegels zijn veel dikker dan wandtegels. Het is wel mogelijk om de vloer te laten overlopen in bijvoorbeeld één zijde van de wand. Op die manier smelten je vloer en je muur in elkaar.

Waar je ook rekening mee moet houden, is dat er in de badkamer water op de vloer kan komen. Dit kan ervoor zorgen dat de tegel gevaarlijk glad wordt. Hiervoor kijk je beter naar een tegel die in een bepaalde mate antislip geef. Je kan je hierbij best een aantal dingen afvragen, zoals:

  • Gebruik ik de tegels voor de vloer?
  • Of zijn deze tegels enkel voor de muren?
  • Zal ik deze tegels ook gebruiken voor de inloopdouche?

Wil je graag vloerverwarming in de badkamer? Zodat je heerlijke warme voeten hebt of een aangenaam gevoel wanneer je de badkamer ‘s ochtends of ‘s avonds binnen komt. Dat kan met vloerverwarming. Maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je tegels een paar millimeter hoger komt te liggen. Als je dus net die hoge vloertegels mooi vindt, moet je er eens over nadenken wat je wil. Want door een hoge tegelvloer en een verhoging omwille van vloerverwarming, kan het zijn dat je de deuren niet meer open of dicht krijgt.

Jij kiest hoe je je badkamer er wil laten uitzien. Zo kan je bijvoorbeeld ook een accentmuur maken met ons Marokkaanse handgemaakte zelliges. Van zodra je de badkamer binnenkomt, wordt je blik naar daar getrokken. Het is dus een echte eyecatcher voor deze ruimte. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken in je douche. Deze zorgen er ook voor dat je minder uitglijdt. Of je kan ook een eyecatcher creëren door ze rondom de wasbak te plaatsen. Omwille van hun kleur brengen deze tegels je badkamer tot leven. Ze geven net dat tikkeltje extra.

Kortom, ben je toe aan een renovatie van je badkamer? Of wil je een nieuwe badkamer laten plaatsen in je nieuwbouw? Twijfel niet langer. Met onze badkamer tegels creëer je de badkamer van je dromen. Wij helpen je hier graag mee verder. Dus aarzel niet om ons te contacteren.